Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Autor Wątek: Brushe's - problem  (Przeczytany 2701 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Brushe's - problem
« dnia: Czerwiec 17, 2010, 17:11:11 »
Wgrałem kilkadziesiąt brush'y i więcej gdy wgrywam nie wyświetla się w oknie ich wyboru. Jaka jest możliwa przyczyna?  :zly:

Max

Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 20, 2010, 18:24:04 »
wylacz i wlacz ps-a i powinny juz byc.
jak nie to nie wiem.


http://maxartist.pl/index.html

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. "
 "Nie mam czasu na dzień
Gdy mam chęci na noc
Nie mam czasu na sen
Gdy mam siłę i moc
Nie mam czasu być ładnym
I czyimś podwładnym
Czy sławnym
Ja muszę być ponad tym."

theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 20, 2010, 19:53:36 »
No, nic nie daje jakoś...

Lysander

  • *****
  • Podziękowania otrzymane: 202
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Layout of the Fortnight #42
  • Layout of the Fortnight #27
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 20, 2010, 20:16:18 »
a wczytujesz je w ogóle w programie?
http://www.photoshop.brushes.btinternet.co.uk/addbrushes.shtml

nie patrz na wersję, nic się tam nie zmieniło, ew. możesz mieć je wypunktowane na tej liście
Give sanity a longer leash  |  H+ 

theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 20, 2010, 21:33:57 »
Nie zawsze wgrywałem do folderu brushes i działało, po prostu nagle z dnia na dzień nie działa. Twój sposób też nie działa.

(voythas)

Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 21, 2010, 02:05:02 »
Ale opisz swój problem dokładniej.
[Mess with the best, die like the rest.]

Moje portfolio

theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 21, 2010, 12:07:04 »
Przecież piszę, że do pewnego momentu pędzle wgrywane pojawiały się w tym oknie pędzli. Nagle z dnia na dzień po wgraniu nie ma nowych. Ale te stare co wgrywałem zostały

V3L

Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 21, 2010, 13:27:11 »

następnie LOAD i masz...
o to chodzi, bo ja również nie do końca rozumiem z czym ty masz problem...
"Jeżeli problem można rozwiązać - nie ma się czym martwić.
Jeżeli problemu nie można rozwiązać - to po co się martwić ?"



theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 21, 2010, 14:03:41 »
Wgrywałem brushe i działają nadal, tylko jak wgrywam nowe to ich nawet w tym oknie nie ma. A wcześniej było OK. Po prostu -> po pewnym czasie nie mogę wgrywać więcej pędzli. Screen z okna, w sumie może i nie potrzebny, no ale...(gif):

(voythas)

Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 21, 2010, 15:28:18 »
Dlaczego nie potrafisz opisać swojego problemu w sposób normalny i szczegółowy? Jak mamy Ci pomóc skoro nic nam nie mówisz.

To tak jakbym tylko powiedział "Photoshop się nie odpala, dlaczego?"

Napisz po ludzku co robisz, jak wgrywasz pędzle, bo są na to minimum 3 sposoby...
OPISZ wreszcie swój problem...!
[Mess with the best, die like the rest.]

Moje portfolio

Debbie

  • *****
  • Podziękowania otrzymane: 2
  • bla bla bla
    • Zobacz profil
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 21, 2010, 16:24:17 »




A masz wszystkie rodzaje/grupy (łatewa) obok jak powyżej? Może po prostu musisz dołączyć pędzle?


theqatrick

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 2
    • Zobacz profil
  • Ostatnie nagrody:
  • Signature of the Week #98
  • Userbar of the Week #5
  • Signature of the Week #86
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 21, 2010, 18:24:13 »
(voythas) Czytaj WSZYSTKIE posty.
Mówię mogłem wgrywać nowe pędzle, aż nagle już się nie pojawiają kolejne wgrane.
Wgrywałem już wszystkimi sposobami.

Debbie

  • *****
  • Podziękowania otrzymane: 2
  • bla bla bla
    • Zobacz profil
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 21, 2010, 18:37:36 »
To wyrzuć komputer przez okno :O


(voythas)

Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 21, 2010, 23:08:33 »
Zamiast się kłócić trzeba było zrobić to co mówiłem, dopóki nie opiszesz jak człowiek - nie zamierzam szukać błędu nie znając wszystkich kroków. Znam dwie przyczyny czegoś takiego, ale nie chce mi się rozpisywać obu, gdyż musiałbym rozpisać się naprawdę długo, a że Ty wciąż się upierasz to sorry i wszędzie piszesz tylko 'nie wygrywają się! pomocy! nie działa!'.

Powodzenia z problemem - Wojtek.
[Mess with the best, die like the rest.]

Moje portfolio

Unreal

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 5
  • lalallaa
    • Zobacz profil
Odp: Brushe's - problem
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 22, 2010, 17:54:36 »
lol, a na moje napisał wyraźnie, że  wgrywał kiedyś brushe do folderu brushes w photoshopie i wszystko ładnie śmigało (wykrywało je w PS), lecz nagle jednego smutnego dnia, gdy wgrał nowe brushe do tego folderu i odpalił ps'a - tych brushy nie było, a te podstawowe i te, które wgrał wczesniej są nadal

czyli powiedzmy ze w piatek wgrał jakies brushe (do folderu brushes) i wszystko smigało, działało jak powinno
w sobote wgrał nowe brushe, ale photoshop ich nie wykrył natomiast te podstawowe brushe i te, które wgrał w piątek - photoshop wykrywa.



przynajmniej ja to tak zrozumiałem oO'

co do problemu to nie mam pojecia, ale musiałem to napisać, bo aż mnie żal sciskał xP
może Wojtek Ci pomoże xP

ew. sprawdz czy działa tym sposobem, który podał Ci Lysander
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2010, 17:56:28 wysłana przez Unreal »