Forum graficzne Burning-Brushes.pl

Spolecznosc => Hydepark => Komputery, gry, Internet => Wątek zaczęty przez: KARAS w Maj 14, 2012, 19:59:44

Tytuł: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: KARAS w Maj 14, 2012, 19:59:44
Mam taki problem mam laptopa  :lol: toshiba c660d z procesorem e-240 czyli ....
I pytanie jest takie, na jaki zmienić? W miarę niedrogi
Myślę nad takim [url]http://allegro.pl/procesor-intel-core-2-duo-t5750-2-00-2m-667-sla4d-i2278621505.html[/url]
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 14, 2012, 21:11:33
Mam taki problem mam laptopa  :lol: toshiba c660d z procesorem e-240 czyli ....
I pytanie jest takie, na jaki zmienić? W miarę niedrogi
Myślę nad takim [url]http://allegro.pl/procesor-intel-core-2-duo-t5750-2-00-2m-667-sla4d-i2278621505.html[/url]

moje pytanie jest takie: co chcesz osiągnąć zmiana procesora ?
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: CrimeS w Maj 14, 2012, 21:14:47
A ja mam inne pytanie, czy da się w ogóle zmienić coś w lapku oprócz ramu? Kiedyś chciałem kartę graficzną o można było tylko zewnętrzną która i tak by nic nie dała.
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Abik w Maj 14, 2012, 21:18:50
ten e-240 to ten od amd ta?
to pewien jesteś, że ten co byś chciał kupić intela wejdzie Ci w tamtą podstawkę? nie wiem jak to teraz jest z tymi prockami w laptopach i ich ewentualną kompatybilnością, więc powinieneś się tego upewnić po pierwsze : p
ten intelowski jak za 5 dych to jest nawet ok, za taką cenę można wziąć (o ile będziesz mógł na pewno go zamontować w laptopie)

A ja mam inne pytanie, czy da się w ogóle zmienić coś w lapku oprócz ramu?
to zależy od modelu, w niektórych można co nieco zmienić, w innych nie, zależy czy karta jest zintegrowana itp.
ale procek powinien dać się wymienić (o ile podstawka ta sama)
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 14, 2012, 21:20:08
A ja mam inne pytanie, czy da się w ogóle zmienić coś w lapku oprócz ramu? Kiedyś chciałem kartę graficzną o można było tylko zewnętrzną która i tak by nic nie dała.
o właśnie racja, to laptop, to chyba tylko prosucenci grzebia w tym dziadostwie.
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 14, 2012, 21:21:04
ten e-240 to ten od amd ta?
to pewien jesteś, że ten co byś chciał kupić intela wejdzie Ci w tamtą podstawkę? nie wiem jak to teraz jest z tymi prockami w laptopach i ich ewentualną kompatybilnością, więc powinieneś się tego upewnić po pierwsze : p
ten intelowski jak za 5 dych to jest nawet ok, za taką cenę można wziąć (o ile będziesz mógł na pewno go zamontować w laptopie)
to zależy od modelu, w niektórych można co nieco zmienić, w innych nie, zależy czy karta jest zintegrowana itp.
ale procek powinien dać się wymienić (o ile podstawka ta sama)
mysle, że właśnie w lapku ciężko z tym, bo to jest chyba jak z telefonem bardziej, potrzebny odpowiedni sprzęt do rozebrania czasem :D
nie wiem bo nigdy lapka nie rozbierałem więc zaczynam od sedna, po co wymieniać procka? w dzisiejszych czasach lepiej odczekać z miesiąc i za cene procka którego miałeś kupic kupujesz nowego kompa oO
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Abik w Maj 14, 2012, 21:47:17
to zależy od modelu, toshiby żadnego nigdy nie miałem, więc się nie będę wypowiadać : p

w dzisiejszych czasach lepiej odczekać z miesiąc i za cene procka którego miałeś kupic kupujesz nowego kompa oO
nie jak można mieć procesor za 5 dych : p
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: KARAS w Maj 14, 2012, 22:02:09
Tamto co podałem w linku to tylko przyklad, niekupi bym uywanego procesora.
sens mam taki w wymianie ze mam zainstalowana seryjnie 7-demke prof i strasznie go muli:// z tego co zobaczylem w necie to do tej samej karty głównej montuja i3 i i7 ale nie chciał bym w ciemno kupić procesor bo okaże się że niepasuje :(
laptop nawet fajny gdyby był szybszy troche
ps pisze z tela i nieche mi sie wlaczac polskie znaki :)
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 15, 2012, 09:36:08
Tamto co podałem w linku to tylko przyklad, niekupi bym uywanego procesora.
sens mam taki w wymianie ze mam zainstalowana seryjnie 7-demke prof i strasznie go muli:// z tego co zobaczylem w necie to do tej samej karty głównej montuja i3 i i7 ale nie chciał bym w ciemno kupić procesor bo okaże się że niepasuje :(
laptop nawet fajny gdyby był szybszy troche
ps pisze z tela i nieche mi sie wlaczac polskie znaki :)
muli ? może masz poprostu za mało ramu ? albo prościej zainstaluj xp ^ ^
btw, Abik co to za procesor za 5 dych :D:D:D:D? chyba jakis jednoprdzeniowy stary gniot z taktowaniem rzedu 1,2-1,4 ; D
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: KARAS w Maj 15, 2012, 13:47:53
Mam 4gb ramu to mało? Nie chce xp ładować bo ten mam oryginalny  :jupi:
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 15, 2012, 13:52:31
Mam 4gb ramu to mało? Nie chce xp ładować bo ten mam oryginalny  :jupi:
a procek jakie ma taktowania ?
byc może system masz zawalony i tyle, format i bedzie po sprawie
mój ciągnie na spokojnie siódemke to i Twój pójdzie, mój ma chyba.....yy...........y.yy...... z sam nie wiem ile lat :D
ale dwurdzeniowy 4400+ to było chyba że 2,2 na rdzeń czy jakoś tak, adekwatnie do nazwy

Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: KARAS w Maj 15, 2012, 14:10:05
A mój ma 1.5  :lol: jedno rdzeniowy bo e240 system nie jest zawalony ma przeglądarke, skype, gg i tyle od początku go muliło. Mam włączone gg to użycie procesora 18%
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: Max w Maj 16, 2012, 07:45:10
A mój ma 1.5  :lol: jedno rdzeniowy bo e240 system nie jest zawalony ma przeglądarke, skype, gg i tyle od początku go muliło. Mam włączone gg to użycie procesora 18%
moje pytanie, kiedy Ty to kupiłeś ?
mówie to nie tylko dla tego, że nie jestem zwolennikiem laptopów, wole stacjonarne, ale tez dla tego że poprostu zrobiłeś do du**. Pierwsze co to porównujesz parametry wybieranego urządzenia do parametrów urządzenia jednego z lepszych na rynku i średniej klasy na rynku, dzięki temu wyciągasz wnioski....
następnym razem zapytaj przed kupnem.

BTW mój komputer mial 1,4  (ale kupowałem go z 5-7 lat temu)
Tytuł: Odp: Na jaki procesor zmienić
Wiadomość wysłana przez: KARAS w Maj 16, 2012, 16:36:04
W wakacje kupowany był najtańszy jaki był bo był potrzebny na już