Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Autor Wątek: [Problem] Instalacja forum phpbb3  (Przeczytany 1788 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

moov

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 28
  • r e t u r n
    • Zobacz profil
    • http://www.intermediolan.com
  • Ostatnie nagrody:
  • Pimp My Tag #1
[Problem] Instalacja forum phpbb3
« dnia: Wrzesień 21, 2009, 23:59:24 »
Siemano. Dla potrzeb własnych instaluję forum na serwerze boo.pl Konkretnie chodzi o to, że chciałbym testować sobie style, które zamierzam kiedyś tworzyć. Instalując forum napotkałem na błąd. chodzi o krok przedostatni - konfigurator instalacji nazwał to tak: problem z tworzeniem tabel. Pomoże ktoś ? :) Dodam tylko, że mam na tym serwerze blog na CMS'sie WordPress, a forum całościowo wrzuciłem do oddzielnego folderu..... No i help... :)


Gift from Vell:
Zapraszam do mnie do galerii.

yumi

  • *****
  • Podziękowania otrzymane: 60
  • Let's face it, I'm hotter than you!
    • Zobacz profil
    • Zupa!
  • Ostatnie nagrody:
  • Layout of the Fortnight #7
  • Layout of the Fortnight #19
  • Userbar of the Week #10
  • (zobacz wszystkie)
Odp: [Problem] Instalacja forum phpbb3
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2009, 10:40:04 »
Może pomieszało się coś w bazie danych? Albo coś pomieszałeś przy wpisywaniu danych co gdzie jak? :P
Trochę mało konkretnie opisałeś ten problem. No nic, możesz do mnie napisać na gg, może coś uda mi się pomóc.

^ by Zins :D

Tomasz

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 13
  • #include <brain.h>
    • Zobacz profil
    • tomaszdomanski.com
  • Ostatnie nagrody:
  • Layout of the Fortnight #49
  • Layout of the Fortnight #44
Odp: [Problem] Instalacja forum phpbb3
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2009, 11:59:09 »
problem z bazą danych... niech pomyślę... kiedyś miałem taki problem ale ogólnie to chyba mi stworzyło chyba tabele... sprawdź czy w MySQL masz jeszcze tabele z phpbb_ bo jak są to musisz usunąć. Pamiętaj że w jednym kroku musisz podać że to jest podkatalog (np. /forum)

moov

  • *
  • Podziękowania otrzymane: 28
  • r e t u r n
    • Zobacz profil
    • http://www.intermediolan.com
  • Ostatnie nagrody:
  • Pimp My Tag #1
Odp: [Problem] Instalacja forum phpbb3
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2009, 18:28:25 »
Może pomieszało się coś w bazie danych? Albo coś pomieszałeś przy wpisywaniu danych co gdzie jak? :P
Trochę mało konkretnie opisałeś ten problem. No nic, możesz do mnie napisać na gg, może coś uda mi się pomóc.

Dzięki wielkie, samo się naprawiło :P zmieniłem prefiks tych tabel... myślę, że to był błąd własny...


problem z bazą danych... niech pomyślę... kiedyś miałem taki problem ale ogólnie to chyba mi stworzyło chyba tabele... sprawdź czy w MySQL masz jeszcze tabele z phpbb_ bo jak są to musisz usunąć. Pamiętaj że w jednym kroku musisz podać że to jest podkatalog (np. /forum)

phpbb_ to nie chciało stworzyć, a jak zmieniłem nazwę na phpbb3_ to się ładnie stworzyło syćko :D




Gift from Vell:
Zapraszam do mnie do galerii.